Η οικογένεια Τριανταφύλλου διατηρώντας μια ναυτική παράδοση πολλών ετών ήταν η πρώτη οικογένεια που πραγματοποίησε ιστιοπλοϊκές εκδρομές στο νησί της Σαντορίνης εδώ και τρεις δεκαετίες περίπου.

Τα αδέρφια Λάμπρος και Γιώργος Τριανταφύλλου, δημιούργησαν την εταιρία με επωνυμία ¨Αφοι Τριανταφύλλου¨ στην περιοχή της Οίας , ώστε να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες που διαμένουν στο βορειότερο μέρος της Σαντορίνης. Καπετάνιοι στο επάγγελμα, μεγαλωμένοι κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα, δεν θα μπορούσαν να επακολουθήσουν κάτι διαφορετικό στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

 

Ξεκινώντας με ένα μικρό παραδοσιακό σκάφος, ήταν οι πρώτοι που πραγματοποίησαν οργανωμένες εκδρομές στο Ηφαίστειο, στα ζεστά νερά και στο νησί της Θηρασσιάς από τα δυο λιμανάκια της Οίας (Αμμούδι-Αρμένη). Έως σήμερα παραμένουν η μοναδική εταιρία που ξεκινά από την Οία.

 

Με σεβασμό πάντα στις ανάγκες του σύγχρονου τουρισμού, η εταιρία σήμερα κατέχει ένα παραδοσιακό σκάφος με την ονομασία ¨Καπτεν Λάμπρος Παραδοσιακό¨ , ένα ταχύπλοο σκάφος με την ονομασία ¨Καπτεν Λάμπρος Ταχύπλοο¨ καθώς και αρκετά μικρά ταχύπλοα σκάφη για ενοικίαση. Επίσης ο Λάμπρος και ο Γιώργος, με σκοπό να αυξήσουν τις δραστηριότητες τους αγόρασαν δυο από τα νεότερα και μεγαλύτερα ιστιοπλοϊκά σκάφη τύπου καταμαραν. Ένα Lagoon 520 με την ονομασία ¨Σανσετ Οία¨ και ένα lagoon 420 με την ονομασία ¨Σανσετ Οία 2¨.

Οι επισκέπτες μπορούν πάντοτε να τους συναντήσουν στο τουριστικό τους γραφείο με τον διακριτικό τίτλο ¨καλντέρα¨ που βρίσκεται στο κεντρικό μονοπάτι της Οιάς.